St. Dominikus-kirken i Trogir

 

Mer om Trogir

I den sørvestre del av Trogir-øya, like ved Kamerlengo-borgen ligger kirken; St. Dominikus (Sv. Dominik). Kirken er en sentral del av havnebildet, og den er lett synlig når man ankommer Trogirs strandpromenade med båt.

St. Dominikus er både en kirke og et kloster. Det er bygget i romansk-gotisk stil. Kirkespiret skiller seg ut fra de andre kirkene i Trogir med sitt gråfargede takdekke. Bygningsmassen ble oppført på 1300-tallet, men ble senere restaurert i renessansestil.

Kirken består av bare ett kirkeskip. På innsiden finnes et maleri av Palma il Giovane og graven til advokaten Giovanni Sobota (1469). I dag omgis kirken av restauranter og en populær strandpromenade som flittig brukes av turister som tar seg rundt i den vakre byen. 

Om kveldene i høysesongen er det et yrende liv på strandpromenaden foran Dominikus-kirken. På kafeen foran kirken serveres fornøyde gjester, og her kan man velge mellom et vidt spekter av sjømat og kjøtt-retter. Pizza og pasta er et fast innslag på de fleste restauranter i Trogir. 

Utenom sesongen ser man gjerne barn som leker like ved kirken. Dette kommer av at nermeste nabobygg mot øst, er en skole. Strandpormenaden med sine benker og palmer er derfor en naturlig del av uteområdet for elevene.

.

Mer om Trogir

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com