Ferie i Kroatia - Vinisce

Strand i Vinisce

 

Mer om Kroatia

Kirke i Vinisce

Vinisce er en liten og rolig landsby som ligger gjemt i en stor bukt like sør for Marina. Her tilbys de besøkende ferieidyll med god plass og lavt tempo; selv i høysesongen.

Veien fra Marina til Vinisce er smal og svingete. Den går over en åskam sør for Marina før den svinger seg nedover mellom olivenlunder på vei mot den store bukta. Selv om distansen bare tar 10 minutter med bil, føler man at man er langt borte fra turistmaskinene når den spredt bebygde landsbyen åpenbarer seg. Vinisce er ikke noe stort sted, og det er da heller ikke mye omtalt i brosjyrer over reisemål. Nettopp dette gjør Vinisce til noe helt spesielt.

Vinisce - Kroatia

Fra den norøstre delen av havna går det vei langs den langstrakte bukta. Noen små butikker og kafeer vitner om et begrenset kundegrunnlag. Langs bukta byttes småbåter og badegjester på strandlinja. Her er det god plass til alle. Innerst i bukta (mot vest) ligger kirka et lite stykke over strandområdet. Der bukta svinger tilbake mot øst, ligger også et bakeri.

Det er ikke mange tilreisende på strendene i Vinisce. Landsbyen har imidlertid flere leiligheter som tilbys ferierende. De fleste av disse ligger sørvendt på nordsiden av bukta. Se evt. flere bilder fra Vinisce.

Småbåter i Vinisce

Vinisce har i grunn det man trenger, men ikke så mye mer. Her tilbys man god plass i rolige omgivelser som forrøvrig er like attraktive som på de større turiststedene. Skulle man ønske noe mer, er det ikke langt til Marina og Trogir. Til tross for sin noe anonyme beliggenhet, ligger Split flyplass bare en halvtime unna.

Ferie i Vinisce

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com . Bilder: Morten Vea