Ferie i Kroatia - Marina

 

Mer om Kroatia

12 kilometer vest for Trogir ligger Marina - vakkert plassert i ei lun bukt. Som landsby har Marina en over 800 år gammel historie. Byen med den vakre havna er da også virkelig en marina, og for båtfolk og andre turister har Marina mye å by på.

Marina var en landsby allerede på 1400-tallet, og i dag kan vi fremdeles se byggverk fra byens tidlige historie. I 1495 valgte biskopen av Trogir å bygge et kvadratformet tårn i havna, og det massive steintårnet står der fremdeles som den viktigste severdigheten i Marina. Opprinnelig stod tårnet på en holme, men tidlig på 1900-tallet ble kanalen mellom tårnet og fastlandet fylt igjen. Fra å være et viktig forsvarsverk, er tårnet nå omgjort til hotell og restaurant.

I dag er Marina først og fremst en populær turistby. Det første som møter deg dersom du kommer fra øst, er ei bukt med ei lang strand (som du ser litt av på bildet over). Deretter kommer ei ny bukt der båtene dominerer strandlinja. Langs sjøkanten i Marina finner man et godt utvalg av spisesteder. Når man går langs sørsiden av havna, kommer man til ei ny badestrand (se evt. kart over Marina)

Velger du å gå litt opp fra strandpromenaden, kommer du inn i trange smau der steinhus fra ulike epoker står tett (se evt. flere bilder fra Marina). 

Området er ellers kjent for sine viner og den gode sjømaten. I høysesongen (juli-august) kan man forvente over 30 varmegrader, og på den varmeste tiden av dagen trekker man helst ned til sjøen der man får kjøling fra vann og trekk fra havet. Nærheten til de vakre byene Trogir og Split og Medena turistområde åpner for mange opplevelser og inntrykk. 

.

Mer om Kroatia

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com