Bilder fra Nin

Her følger en del bilder fra Nin som er en gammel by på ei lita øy like nordvest for Zadar i Kroatia. Når du ankommer parkeringsplassen på sørsiden, blir du møtt av en statue av greven Branimir som er et nasjonalsymbol - ikke bare for Nin - men også for hele Kroatia. Bak statuen ser vi en ene steinbroen som tar deg over til Nin. 

Vel over broa møter du en inngangsport som tar deg inn i byen. Til høyre er det et marked der man kan få kjøpt det meste av smykker, hatter og diverse krims-krams.

Inne i Nin er det smale gater, men byen virker likevel åpen og luftig. Ruiner fra tidligere tider krydrer bybildet. Kafeer, et bakeri og små butikker ligger i sentrum. Her finner vi også et ene museet (avbildet nedenfor).

Det hellige kors` Kirke er kanskje det viktigste eneltstående byggverket i Nin. Dette omtales ofte som verdens minste katedral og den ble bygget på 800-tallet. Romerske steiner og ei søyle viser hvor det romerske tempelet en gang stod. Vel ut av byporten i nord (avbildet nedenfor), går man over ei steinbro før man kan innta strandområdet like bortenfor.

"Dronningens strand" er langgrunn og her kan det være folksomt. På sørsiden dominerer board-kitere i lagunen. På nordsiden fortsetter sandbanken langt utover, og her kan man vasse langt.

Tilbake til Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com