Bilder fra Zadar

 

Her følger noen bilder fra Zadar der første motiv viser den vesle flyplassen som er mange nordmenns første møte med Zadar. En busstur på 10 minutter tar deg inn til byen. Busstasjonen ligger like ved gamlebyen.

Bilde av flyplassen i Zadar

De to neste bildene er tatt mens man spaserer langs halvøya som utgjør gamlebyen. Den mer moderne delen av Zadar ligger i nord og her er bydelene bundet sammen av ei bybro. Langs gamlebyens høye murer er det flere porter inn til gamlebyen.

Havnemotiv fra Zadar

Broen som binder ny og gammel bydel sammen i Zadar

En av flere byporter inn til Zadar

Inne i selve gamlebyen er det brostenslagte gater med butikker, boder og spisesteder. Tar man seg tid til å stoppe opp litt, ser man mange flotte byggverk og en arkitektur som spenner over flere århundrer. I den midtre og sørlige delen av gamlebyen finner vi en rekker flotte kirker og ruiner som stammer fra romertiden. Her ligger også det arkeologiske museet i Zadar

Gate i Zadar

Kirker fra tidlig middelalder i Zadar

Ruiner fra romertiden og middelalder

Det arkeologiske museet i Zadar

Ytterst på haløya som utgjør gamlebyen, ligger to populære severdigheter. Her finner vi havorgelet som spiller ustanselig ved hjelp av luftrykket fra bølgene som slår luft under kaien. Om kvelden er dette et samlingspunkt - dels for å nyte solnedgangen ved havorgelet, men også for å få med seg lyset fra sola og solsystemet som er et kunstverk like ved havorgelet. Når sola går ned, tennes lys i sola og planetene som strekker seg langs kaien.

Det kjente havorgelet i Zadar

Bading ved havorgelet

Solsystemet i Zadar i dagslys

Lysende sol i Zadar

Tilbake til Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet samt alle bilder: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com .