Bilder fra Makarska

Makarska er den største byen på denne kyststrekningen, og den omtales gjerne som Makarskarivieraens hovedstad. Langs denne kyststrekningen i Kroatia finner man en rekke idylliske småbyer som har slått rot i naturlige bukter langs rivieraen. Badestrender er det i alle disse buktene, så også i Makarska. Nedenfor får du se noen bilder fra Makarska.

Makarska - Kroatia

Turstier finnes sangs store deler av Makarskarivieraen er det er ikke langt fra Tucepi til Makarska. Den frodige strandsonen strekker seg et godt stykke oppover i terrenget før de lysegrå fjellene bryter av mot himmelen.

Makarska byr på både strender og båthavn. Herfra går mange av båtturene som arrangeres for turister. Til havna kommer også fiskebåter, store og små. Noe av fangsten blir losset over på biler, mens de mindre fartøyene selger fangsten ved kai. Langs hele havna (bukta) kan du spasere på en steinbelagt promenade.

I selve byen finner du en rekke butikker, restauranter, kirker, hoteller, salgsboder, bakeri og det meste som du ellers forbinder med en mellomstor by. I den eldre bykjernen er gatene trange med steinhus som strekker seg høyt opp på begge sider av gatene.

Det vesle fruktmarkedet i Makarska er innholdsrikt selv om det ikke er så stort i kroatisk målestokk. Her finner du hovedsakelig lokalt dyrkede råvarer og et bredt spekter av foredlede produkter. 

Makarska ligger sentralt på rivieraen, og byen er et godt utgangspunkt for turer mot innlandet og til andre riviera-byer som Tucepi, Podgora og Baska Voda.

Tilbake til Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieikroatia.com